Nieuwe POH-GGZ – Huisartsenpraktijk Scheltens en van de Kamp – Edam

Huisartsenpraktijk Scheltens en van de Kamp

U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer. U kunt recepten bestellen, zien hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u ons kunt vinden.

 

Terug naar overzicht

Nieuwe POH-GGZ

Voor psychische problemen kan het zijn dat wij u een gesprek aanbieden bij de praktijkondersteuner voor geestelijke gezondheidszorg, de POH-GGZ. Op dinsdag en donderdag is Leo Zegwaard aanwezig in onze praktijk, en sinds kort is Afra Schilder werkzaam op maandag en woensdag.  Zij stelt zichzelf hieronder kort voor. U kunt in overleg met ons een afspraak met één van hen maken via de praktijkassistente.

Hallo, 

 Mijn naam is Afra Schilder. Sinds 1 januari jl. ben ik werkzaam binnen de praktijk als praktijkondersteuner-ggz. Iedereen is wel eens somber, gespannen of zit een tijdje minder lekker in zijn vel. Vaak komt men daar zelf of met hulp van de omgeving weer uit. Als dat niet lukt, ga ik graag met u in gesprek om u beter te leren kennen en een goed overzicht te creëren van uw situatie en klacht(en). Samen kunnen we kijken wat u uit balans heeft gebracht en wat u nodig heeft om weer in uw kracht te komen staan. 

 In 2012 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Vanuit mijn opleiding heb ik veel geleerd over de werking van de hersenen en hoe dit verband houdt tot gedrag. Ik heb daarna een poosje gewerkt bij Sophia Revalidatie op de afdeling niet aangeboren hersenletsel. Daarnaast veel ervaring opgedaan met het begeleiden van nieuwkomers/anderstaligen richting zelfredzaamheid, waarbij ik nauw samenwerkte met o.a. gemeente, scholen, de sociaal wijkteams, wijkagent, etc. 

Ik probeer altijd de persoon achter de problematiek te zien en te kijken wat wel kan, aansluitend bij wat men zelf daarbij wenst. 

Vriendelijke groet, 

Afra Schilder

 

Publicatiedatum: 22-01-2024