Verandering werkwijze apotheek – Huisartsenpraktijk Scheltens en van de Kamp – Edam

Huisartsenpraktijk Scheltens en van de Kamp

U kunt op onze site 24 uur per dag informatie krijgen over onze praktijk, gezondheid, nieuws en nog veel meer. U kunt recepten bestellen, zien hoe u ons kunt bereiken voor afspraken en waar u ons kunt vinden.

 

Terug naar overzicht

Verandering werkwijze apotheek

Wij kregen van de Edamse apotheek het volgende bericht:

“Hierbij wil ik u laten weten dat onze werkwijze per 1 december 2023 gaat wijzigen.

Herhaalrecepten van chronische medicatie kunnen na 1-3 werkdagen opgehaald worden, afhankelijk van wanneer het recept aan ons wordt doorgegeven. De patiƫnten krijgen van ons bericht als het klaarligt (per sms of per e-mail, als dat bij ons bekend is).

Antibiotica en sterke pijnstillers die acuut nodig zijn, kunnen natuurlijk wel dezelfde dag opgehaald worden (indien voorradig). Ook eerste uitgifte van nieuwe medicatie kan dezelfde dag worden opgehaald (indien voorradig).

We hebben steeds meer tijd nodig om alles op tijd in huis te hebben, omdat er steeds meer medicatie niet leverbaar is. We moeten dan medicatie bij andere apotheken ophalen of uit het buitenland importeren. Soms is er ook overleg nodig met de huisarts voor een alternatief, als de medicatie echt niet leverbaar is.

We willen liever niet dat mensen voor niets komen, maar we hebben ook geen tijd om iedereen te bellen als iets niet leverbaar is.

In de eerste week van december wordt er bij ons ook een medicijnkluis geplaats, zodat mensen die chronische medicatie gebruiken niet onnodig hoeven te wachten in de apotheek.”

 

 

Publicatiedatum: 04-12-2023